Metabond Akku plussz

Metabond Akku plussz
Metabond Akku plussz
Rendelhető
3 780 Ft +áfa/4 800 Ft
db
Összehasonlítás
Kedvencekhez

Metabond Akku plussz

A vásárlás után járó pontok: 240 Ft
Ajánlom
Nyomtat
Kérdés a termékről
Részletek

Metabond Akku plussz

Akkumulátor aktivátor, melyet a 12V-os savas, gondozásmentes és zselés gépjármű akkumulátorok élettartamának növelése céljából fejlesztettek.

Az akkumulátor belsejében elektrokémiai folyamat során kisütéskor az ólomszulfát fémólommá és ólomdioxiddá alakul. Feltöltéskor ez a folyamat fordítva játszódik le. Az akkumulátor lemezeibe lerakódott ólomszulfát csökkenti a belső energiaátalakítás hatásfokát. Ez a természetes folyamat lassan történik, de bizonyos körülmények (a napi vagy heti használat mellőzése, nem ideális környezeti hőmérsékletek, lemerült állapotú tárolás stb.) hatására felgyorsul, ami az akkumulátor 3-4 évenkénti cseréjéhez vezet.

Az AKKU PLUSSZ jelentősen csökkenteni az akkumulátor "öregedését", idő előtti elhasználódását, újra aktiválja a leromlott, esetleg cserére ítélt darabokat is és télen, mostoha időjárási körülmények között jelentősen javítja a hidegindítást.
Az akkumulátorból származó energiával (3-5mA) egy speciális hullámformát állít elő, ezt tárolja, összegyűjti, majd kb. 15-20 másodperc elteltével visszajuttatja az akkumulátorba, mintha az akkumulátort folyamatosan használnánk.  Az ilyen módon kialakult impulzus nagyon rövid idő alatt 80-100 A értéket is elér. A folyamatos 15-20 másodpercenkénti impulzusok hatására a kémiai szulfátréteg nehezebben, lassabban alakul ki, sőt a lemezek felületének külső részén kialakult kémiai szulfátréteg lebomlik, ami a hatásfokot javítja, az akkumulátor élettartamát növeli.

Az akkumulátorból impulzusonként felvett energia nem jelentős, hiszen a használaton kívüli akkumulátor veszteségi árama 15-20 mA feletti érték. Az aktivátor a veszteségi energiát hasznosítja.

Műszaki jellemzők: 

- Névleges tápfeszültség: 12 V
- Tápfeszültség tartomány: 10-16 V
- Üzemi áramfelvétel: 2-5 mA
- Töltő áramimpulzus: min. 80 A
- Impulzus ismétlési idő: 15-20 sec.
- Üzemi hőmérséklet tartomány: -25°C és +85°C között

Felhasználási területe:

12V-os, savas, gondozásmentes és zselés gépjármű akkumulátorok.

Használata:

A két sarut a jelölt módon az akkumulátor két pólusához kötjük, és ellenőrizzük, hogy az AKKU PLUSSZ házán elhelyezett piros LED kb. 15-20 másodpercenként felvillan. Kettő vagy több, sorba kötött 12V-os akkumulátorok esetén egységenként egy AKKU PLUSSZ-t szereljünk fel. 150 mA teljesítmény fölötti akkumulátoroknál az aktivátor lassabban fejti ki hatását.

Adatok
Cikkszám
MAP
Tömeg
1 kg/db
Vélemények
Legyen Ön az első, aki véleményt ír!