Metabond Spirit olajadalék

Metabond Spirit olajadalék
Metabond Spirit olajadalék
Nincs raktáron
Összehasonlítás
Kedvencekhez

Metabond Spirit olajadalék

A Metabond SPIRIT 2018. évi fejlesztés.

Személygépjárművek motorjainak legkorszerűbb hamumentes, nanotechnológiás fémfelület-nemesítője, kiemelkedő súrlódáscsökkentő és megnövelt kenésjavító hatással.

Ajánlott a legújabb - 2010 után fejlesztett - start-stop rendszerű benzin-, dízel- és gázüzemű személygépjárművek katalizátorral vagy részecskeszűrővel szerelt motorjaiba az előírt minőségű kenőolajhoz keverve.

 

A vásárlás után járó pontok: 300 Ft
Ajánlom
Nyomtat
Kérdés a termékről
Részletek

Metabond Spirit olajadalék

 

A METABOND elsődleges hatása a kémiai fémfelület-nemesítés, melynek következtében a termék ideális feltételeket biztosít az olajfilm számára, így a motorban mérséklődik a kopás és lecsökken a karbantartási költség. A ma legkorszerűbb hamumentes fémfelület-nemesítőhöz hozzáadott nano méretű polikerámia, és a legújabb start-stop rendszerű motorokhoz fejlesztett kenés-elősegítő összetevők hatására a Metabond SPIRIT a motorok futásteljesítményét jelentősen növeli, a súrlódási veszteséget 60%-kal csökkenti és észter bázisa következtében a kenőanyagok potenciálját jelentősen növeli.

A fémfelület-nemesítés és a nano kerámia a tömítetlenségi problémákat is javítja. Így jelentősen csökken a károsanyag-kibocsátás, valamint nagymértékben csökken az esetleges olajfogyasztás.

A kerámia akkor is kenést biztosít, amikor a kenőfilm megszakad és létrejön a vegyes súrlódás. A Metabond SPIRIT a nanotechnológia következtében főáramú és mellékáramú, szuper finom szűrő esetén is használható.

A Metabond SPIRIT akár extrém terhelés esetén is ideális feltételeket biztosít a kenőolajak számára. Ez megkönnyíti a motor belső működését és az alkatrészek mozgását, ami a motor teljesítményének jelentős növekedésével és/vagy üzemanyag-megtakarítással jár.

Használatával a zajszint azonnal észrevehetően mérséklődik. Új berendezésben folyamatosan használva garantálja az élettartam megháromszorozódását. A Metabond SPIRIT használata kiküszöböli a hidegindítási nehézségeket és védőhatást biztosít rövid idejű részleges olajhiány vagy az olajnyomás teljes elvesztése esetén is.


A hideg, de a meleg indítás is nagyon érzékeny pont egy belső égésű motor kenésében. Indítást követően a forgás létrejöttének pillanatában nem tud kialakulni az optimális olajnyomás. Ezért egy nagyon rövid ideig olajnyomás nélkül forog a motor, ami minden súrlódó felületet igénybe vesz, legfőképp a csapágyakat. Modern motorok esetén a csapágyakat ezért polimer (műanyag) felülettel látják el a hatékonyabb önkenési tulajdonsága és sokkal alacsonyabb súrlódási tényezője miatt.

A legmodernebb motorokat visszafolyás-gátlós olajszűrővel szerelik, az olajnyomást a pumpa nyomóoldaláról megtartja a rendszer, ezáltal amint az olajszivattyú megfordul, azonnal kialakul a megfelelő nyomás. Ehhez olyan kenőanyagokat kell alkalmazni, amelyek aránylag hideg állapotban is könnyen szivattyúzhatóak. A Metabond SPIRIT a rendszeres városi és rövid távú közlekedés okozta károsodásoktól is védi a motorokat.

A Metabonddal kezelt berendezések kenőanyagai az ideálisabb működési körülmények hatására kenőképességüket hosszabb ideig megtartják, ezáltal az olajcsere intervalluma megnő, így mérséklődik a környezeti terhelés is. A szintetikus észter bázis és a hozzáadott legújabb kenésjavító kimagaslóan növeli a kenőolaj élettartamát, terhelhetőségét.

Felhasználási területe:
Ajánlott a legújabb, 2010 után fejlesztett személygépjárművek új, és újszerű benzin-, dízel- és gázüzemű katalizátorral vagy részecskeszűrővel szerelt motorjaiba, mivel kizárólag személygépjármű start-stop rendszerű motorolaj specifikus összetevőket tartalmaz.
Keverhető minden ásványi, de leginkább szintetikus vagy észter bázisú személygépjármű motorolajjal. Javasolt alkalmazás minimum 5W40, 5W30, de leginkább a 0-s viszkozitású olajokhoz keverve.
Használata:
Egyszerűen a flakon tartalmát meleg radiátoron vagy meleg vízbe állítva felmelegítjük önthető állagúra, jól felrázzuk és 1 flakon (250 ml) mennyiséget a motorba (4-8 liter olajtöltet) a friss, üzemmeleg motorolajhoz öntjük, majd a motort néhány percig járatjuk. A kezelést minden olajcsere ciklusban megismételjük. Használata feltételezi az előírt minőségű olaj alkalmazását!

Szavatossági idő: Felbontás nélkül korlátlan ideig eltartható. Felbontás után a szavatosság 2 év.

Származás: EU

Kiszerelés: 250 ml

 

SPIRIT biztonsági adatlap

 

SPIRIT termék adatlap

 

SPIRIT TÜV vizsgálati bizonyitvány

 

 

 

Adatok
Cikkszám
MS
Tömeg
500 g/db
Vélemények
Legyen Ön az első, aki véleményt ír!